ГоловнаПолітика

Райнін проти підвищення цін на проїзд у приміських поїздах

Таке рішення голова регіону вважає несвоєчасним.

Райнін проти підвищення цін на проїзд у приміських поїздах
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

Харківська область залишається однією з небагатьох в Україні, де не подорожчали квитки на приміських залізничних маршрутах, ідеться в повідомленні ХОДА.

В 1,5 разу більше за проїзд уже платять мешканці Полтавської та Сумської областей, аналогічно підвищити ціни "Укрзалізниця" планувала і в Харківській області. З проханням погодити підвищення на 43% вартості проїзду в приміських електричках керівництво Південної залізниці звернулося до обласної адміністрації, але отримало відмову.

"Вважаю підвищення цін на проїзд у приміських поїздах несвоєчасним і необґрунтованим, - заявив керівник Харківської ОДА Ігор Райнін. – Я, в принципі, є противником підвищення на сьогодні цін на проїзд у приміському електротранспорті. При розрахунку тарифів на такі перевезення повинно бути чітко сформовано економічне обґрунтування і врахована платоспроможність населення. Послугами приміських поїздів користуються, як правило, найменш забезпечені жителі області, і підвищення цін просто позбавить багатьох із них можливості їздити на роботу або на свої дачні ділянки".

Ігор Райнін наголосив: на цей момент немає і юридичних підстав для підвищення тарифів.

"Методики розрахунку тарифів на перевезення пасажирів у приміському транспорті не надано, відповідно, може викликати сумніви економічна обґрунтованість цього тарифу", - пояснив керівник Харківської області. Також, на думку Райніна, доцільно провести аудит тарифоутворення всіх регіональних транспортних сполучень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram