ГоловнаПолітика

Наказ Луценка про таємні перевірки прокурорів набув чинності

Працівників органів прокуратури зобов'язали заповнити анкети доброчесності.

Наказ Луценка про таємні перевірки прокурорів набув чинності
Архив
Фото: Тамара Шевчук

Наказ генерального прокурора Юрія Луценка про таємні перевірки доброчесності прокурорів набув чинності.

Як повідомляють у фейсбуці ГПУ, наказ видали 16 червня і зареєстрували в Мін'юсті наступного дня. Зараз він доступний на сайті Генпрокуратури.

Прокурори Генеральної прокуратури, регіональних і місцевих прокуратур і слідчих органів прокуратури повинні подати анкету доброчесності прокурора протягом 30 календарних днів після набуття чинності цього наказу.

В анкеті доброчесності прокурори повинні підтвердити, що не скоювали дій, які ганьблять звання; що своєчасно заповнили декларацію про доходи; що їхній рівень життя відповідає отриманим доходам; що не скоювали корупційного правопорушення; що публічно не критикували інших посадових осіб; що дотримуються присяги працівника прокуратури; що не підпадають під люстрацію.

Заповнені анкети будуть оприлюднені на сайті ГПУ.

У разі отримання інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) претензій, викладених прокурором в анкеті, підрозділ внутрішньої безпеки в десятиденний термін з дати її отримання має повідомити відповідного керівника прокуратури про необхідність призначення службового розслідування. Той в семиденний термін повинен призначити розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram