ГоловнаСвіт

Британські лейбористи висловили недовіру своєму лідеру через результати референдуму

Джеремі Корбіна звинуватили в непереконливій агітації за збереження членства.

Британські лейбористи висловили недовіру своєму лідеру через результати референдуму
Джереми Корбин
Фото: EPA/UPG

Фракція лейбористів у британському парламенті проголосувала за вотум недовіри своєму лідерові Джеремі Корбіну, пише Бі-бі-сі.

Рішення, пов'язане з результатами референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу, підтримали 172 депутати проти 40.

Лейбористська партія, яка перебуває в опозиції, - одна з двох політичних сил Британії, що виступали за збереження членства в ЄС. Водночас Корбін у минулому висловлювався про ЄС критично, його вважають найбільшим євроскептиком серед усіх лідерів лейбористів останнього часу. Багато членів партії звинувачували його в тому, що кампанію напередодні референдуму він вів без особливого ентузіазму.

Після референдуму зі складу тіньового кабінету лейбористів почали масово виходити його члени.

Оголошення вотуму недовіри не означає, що Корбін піде з посади лідера партії. "Я не збираюся зраджувати довіру тих, хто голосував за мене", - уже заявив Корбін, пообіцявши боротися за збереження своєї посади.

Джеремі Корбін очолив Лейбористську партію восени 2015 року. Вибори лідера лейбористів оголосили після того, як Ед Мілібенд пішов у відставку після невдалого виступу партії на загальних виборах у травні 2015 року.

На початку виборчої кампанії Корбін, який дотримується радикальних поглядів на кшталт скасування заходів жорсткої економії і виходу країни з НАТО, вважався аутсайдером, і його популярність у внутрішньопартійних опитуваннях стала несподіванкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram