ГоловнаПолітика

У Харківській області збільшили фінансування медицини, освіти і соцзахисту

Регіон збільшив дохідну частину бюджету.

У Харківській області збільшили фінансування медицини, освіти і соцзахисту
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

У Харківській області завдяки посиленню фінансової дисципліни вдалося збільшити дохідну частину обласного бюджету. Кошти спрямували на реалізацію низки важливих соціальних та інфраструктурних проектів.

«На останній сесії обласної ради абсолютною більшістю голосів депутати підтримали наші пропозиції і внесли необхідні зміни до обласного бюджету», - повідомив керівник Харківської ОДА Ігор Райнін. Зокрема, додаткові кошти пішли на закупівлю нового медичного обладнання для лікарень регіону. Зросло фінансування програм, спрямованих на реабілітацію і надання медичної допомоги учасникам АТО.

«Уже другий рік у нас працює обласна програма оздоровлення для учасників АТО - ми надаємо можливість безкоштовно пройти медичну реабілітацію в санаторно-курортних установах регіону. Зараз фінансування цієї програми було збільшено. Також ми скерували кошти обласного бюджету на вирішення ще однієї важливої задачі - зубопротезування для учасників бойових дій. Багато з них потребують такої допомоги», - зазначив Ігор Райнін.

Додаткове фінансування передбачили також на програму житлового будівництва для учасників АТО: депутати підтримали пропозицію обладміністрації про компенсацію 40% від нормативної вартості житла для 185 сімей.

Цього року в Харківській області буде закуплено близько 40 шкільних автобусів - це кошти і обласного, і державного бюджетів. Також зросло фінансування на зміцнення матеріальної бази шкіл - для них закуповують сучасні класи математики, хімії, фізики та біології.

«Ми віднайшли можливості і переконали депутатів у необхідності виділити 4 мільйони гривень на будівництво школи в селищі Пісочин. Це найближче передмістя Харкова, населення тут зростає дуже швидко, і місць у школах вже давно не вистачає. Проект будівництва нового навчального закладу існував давно, але процес не рухався з мертвої точки. Ми у 2015 році відновили цю роботу, у 2016-му будівництво вже йде повним ходом. Розраховуємо цього року виконати половину необхідного обсягу робіт і 2017-го завершити будівництво», - пояснив голова Харківщини.

Окрім того, додаткові кошти з обласного бюджету були передбачені на ремонтні роботи на низці об'єктів соціально-гуманітарної та житлово-комунальної сфери області, на надання матеріальної допомоги людям, які опинилися у скрутній ситуації, й на інші напрямки соціального характеру.

«Незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні і прифронтове становище Харківської області, ми змогли не тільки уникнути економічного колапсу, а й спрямовувати кошти на розвиток регіону та підвищення соціальних стандартів», - підкреслив Ігор Райнін.

Нагадаємо, Харківська область займає 1-ше місце за соціально-економічним розвитком серед областей України в рейтингу Кабінету Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram