ГоловнаПолітика

Яценюк у Вашингтоні взяв участь у допрем'єрному показі фільму про Україну

Головна мета фільму - показати події в Україні «очима тих, чиї життя змінилися досвідом Майдану»

Яценюк у Вашингтоні взяв участь у допрем'єрному показі фільму про Україну
Фото: пресс-служба

Лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Вашингтоні взяв участь в  допрем'єрному показі фільму «Breaking Point» («Точка зламу») - документального фільму про події в Україні під час Революції Гідності та розгортання російської війни проти України.

Фільм зняв відомий американський документаліст, триразовий володар премії «Оскар» Марк Джонатан Гарріс, який в роботі над кінострічкою співпрацював з українським режисером Олесем Саніним. Арсенія Яценюка  запрошено на захід як одного з учасників фільму, для якого давав інтерв'ю. Під час показу Марк Гарріс зазначив, що команда, яка працювала над фільмом, прагнула показати події в Україні «очима тих, чиї життя змінилися досвідом Майдану».

Він зазначив, що цей фільм є джерелом натхнення - про те, як люди можуть спільно діяти, коли об'єднуються, а події на Майдані є натхненням для всіх, хто хоче змін. Марк Гарріс підкреслив, що під час роботи над фільмом був вражений духом української армії: «Духом людей, які зібралися разом, щоб подолати Росію і стверджувати ідентичність України як незалежної нації».

Арсеній Яценюк зауважив, що це «приголомшливий документальний фільм про український народ»: «Про те, як ми боремося за нашу незалежність, за нашу землю і наше майбутнє». «Здається, зараз саме час показати цей чудовий зразок документального мистецтва нашим європейським друзям, європейським народам, особливо після Brexit. Ось як ми боремося за реальні цінності, за свободу і демократію. Ось як ми захищаємо Європу», - наголосив він.

«Ми жертвуємо занадто багато. Український народ, українська нація, моя країна заслуговують кращого майбутнього. Це так важливо для всіх нас - зрозуміти, що ми можемо бути успішними, що ми дійсно можемо створити історію успіху, якщо ми всі єдині», - сказав Арсеній Яценюк. Він подякував Марку Гаррісу і відзначив приголомшливу роботу режисера: «Вважаю, що цей фільм буде захоплювати глядачів по всьому світу. Тому що він - про правду, а правда - найбільша цінність».

Трейлер до фільму:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram