ГоловнаПолітика

Порошенко в Брюсселі зустрівся з головою Європарламенту

Шульц запевнив, що Brexit не вплине на введення безвізового режиму для України.

Порошенко в Брюсселі зустрівся з головою Європарламенту

Президент Петро Порошенко в Брюсселі зустрівся з головою Європейського парламенту Мартіном Шульцем, інформує прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, лідери обмінялися думками про результати референдуму у Великобританії з приводу членства в Євросоюзі і про його можливі наслідки для подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС.

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

Мартін Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов'язані з виходом Великобританії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту до запровадження безвізового режиму для громадян України.

У понеділок президент Петро Порошенко прибув з робочим візитом до Брюсселя для участі в політичних консультаціях високого рівня Україна - Європейський Союз.

Консультації, або "міні-саміт" Україна-ЄС, будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великобританії про членство в Євросоюзі і його впливу на відносини між Україною та ЄС, шляхів подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.

Нагадаємо, щорічний саміт Україна-Європейський Союз, який цього року мав пройти в травні в Брюсселі, перенесли на вересень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram