ГоловнаСвіт

Столтенберг заявив про зростання ролі НАТО після Brexit

Генсек НАТО і держсекретар США привітали підтверджену Великобританією прихильність альянсу.

Столтенберг заявив про зростання ролі НАТО після Brexit

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про зростання ролі Північноатлантичного альянсу у співпраці між Європою і США після рішення Великобританії про вихід з ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На зустрічі в понеділок у Брюсселі з держсекретарем США Джоном Керрі Столтенберг зазначив, що "НАТО стає ще важливішою платформою для співпраці між Європою і Північною Америкою, а також для співпраці в галузі оборони і безпеки між європейськими союзниками НАТО".

"Співпраця між НАТО і ЄС завжди була важливою, але набула ще більшої значущості тепер, після рішення Великобританії", - наголосив генсек альянсу.

Як повідомила прес-служба НАТО, Столтенберг і Керрі погодилися з тим, що ЄС залишається важливою опорою для співпраці у сфері безпеки в Європі.

Вони також привітали підтверджену Великобританією чітку прихильність альянсу.

Як повідомляли, п'ять колишніх генеральних секретарів НАТО, а також 13 колишніх міністрів США закликали Великобританію зберегти членство в Євросоюзі. Нагадаємо, референдум з питання членства Британії в ЄС відбувся 23 червня. Загалом у Сполученому Королівстві число прихильників виходу з ЄС сягнуло 51,9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram