ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр енергетики заперечує проблеми в енергосистемі України

Блек-ауту не буде, запевняє Ігор Насалик

Міністр енергетики заперечує проблеми в енергосистемі України
Игорь Насалик
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Українська енергосистема наразі має надлишок потужності 2,2 ГВт навіть без запусків газомазутних блоків, і про жоден дефіцит потужностей мова не йде, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Ні блек-ауту, ні "все пропало" не станеться. Спадщину залишили не просту, але два місяці ми працюємо, а не соплі жуємо. Тому на сьогодні, у нас не мінус 2000 мегават (як прогнозували ще на початку літнього періоду), а плюс 2200, газомазутові блоки не запускали і щорічної допомоги від РФ не потребуємо", - написав Насалик у своїй сторінці у фейсбуці в понеділок вранці.

Напередодні з'явилася інформація, що Україна в п'ятницю, 24 червня, отримувала з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності у рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаження київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове увімкнення кондиціонерів. Разом з тим на низці блоків АЕС триває ремонтна кампанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджувальних потужностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram