ГоловнаПолітика

На Яворівському полігоні стартували українсько-американські навчання Rapid Trident

У військових маневрах візьмуть участь понад 1800 військовослужбовців з 13 країн світу

На Яворівському полігоні стартували українсько-американські навчання Rapid Trident

27 червня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с.Старичі, Яворівський район Львівської області) відбулася офіційна церемонія відкриття україно-американських командно-штабних навчань із залученням військ Rapid Trident-2016.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці навчань.

Цього року у військових маневрах візьмуть участь понад 1800 військовослужбовців з 13 країн світу. Крім України і США, до навчання залучено військовослужбовців з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Молдови, Польщі, Норвегії та Швеції.

Найбільші іноземні контингенти - від армій США і Канади, всього понад 400 осіб. Українські угруповання, задіяні в навчаннях, представлені військовослужбовцями однієї з бойових бригад Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовцями ВДВ ЗС України, Морської піхоти, курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії Одеси і окремим підрозділом Національної Гвардії України. Переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі в бойових діях у зоні АТО. До навчань залучатимуть військовослужбовців "ЛитПолУкрБриг", багатонаціональної бригади, створеної у 2014 році.

Мета Rapid Trident 2016 - впровадження у Збройних силах України передового досвіду армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, поліпшення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і програми "Партнерство заради миру".

Навчання серії Rapid Trident вперше проходитимуть з урахуванням діяльності Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - "Україна" (JMTG-U), спрямованої на підготовку українських військовослужбовців різних військових спеціальностей за стандартами НАТО за допомогою іноземних інструкторів з США, Канади, Великобританії, Литви, Естонії і Польщі.

Навчання передбачає проведення командно-штабної та польової фаз. Керівний склад та офіцери штабу багатонаціональних підрозділів рівня "батальйон-бригада" тренуватимуться у спільному плануванні та проведенні операцій. Особовий склад підрозділів відпрацює тактичні елементи спрямовані на виконання завдань за призначенням з урахуванням досвіду протистояння гібридним формам збройної агресії.

Навчання триватимуть два тижні на різних ділянках полігону. Під час практичних занять будуть використовуватися понад 200 одиниць військових автомобілів і бойових броньованих машин, а також два вертольоти Мі-8.

Нагадаємо, навчання Rapid Trident проводили в Україні у 2008, 2011, 2012, 2013, 2014 і 2015 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram