ГоловнаСвіт

Петицію противників Brexit створив прихильник виходу з Євросоюзу на випадок поразки на референдумі

Тепер він вважає, що його вимоги в петиції були нереальними.

Петиція за повторний референдум про збереження членства Великобританії в Євросоюзі насправді була запущена прихильником Brexit.

Фото: facebook.com/Oliver.Healey.English.Democrats

Як зазначає Huffington Post, представник правої партії "Англійські демократи" Вільям Олівер Хілі створив петицію ще в травні, коли опитування пророкували поразку євроскептиків на референдумі.

При цьому зараз Хілі у своєму фейсбуці пише, що вимоги, які він написав у петиції, нереальні, а сам референдум відбувся відповідно до демократичних принципів. Він також заявив, що протилежний табір "вкрав" у нього петицію.

Петиція містить заклик до уряду застосувати правило, згідно з яким має відбутися ще один референдум, оскільки 23 червня за вихід з ЄС проголосували менш ніж 60% виборців з явкою нижче за 75%.

Вона набрала вже понад 3 млн підписів і стала найпопулярнішою онлайн-петицією в історії Великобританії.

Палата громад британського парламенту вже пообіцяла розглянути петицію Хілі, як того вимагає закон у разі підтримки документа 100 тис. громадян.

Нагадаємо, референдум у Великобританії з питання про подальше перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка становила 72%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram