ГоловнаСвіт

"Вишеградська четвірка" може надати Україні статус спостерігача

Парубій обговорив із маршалком Сейму можливі формати співпраці.

"Вишеградська четвірка" може надати Україні статус спостерігача
Фото: visegradgroup.eu

"Вишеградська четвірка" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) може надати Україні статус спостерігача.

Як повідомляє УНІАН, про це сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій у неділю в Трускавці, де він зустрічався з делегацією парламенту Польщі на чолі з маршалком Мареком Кухчинським.

За його словами, що Кухчинський подав декілька цікавих і важливих ініціатив для "більш інтенсивних відносин у плані надання безвізового режиму для України". "І в питанні прискорення нашого шляху до вступу і членства в Євросоюзі. Але також і формату участі України, можливо, як спостерігача в форматі "Вишеградської четвірки", - сказав голова парламенту.

Також під час форуму обговорювали питання залучення та участі України в дискусіях на форумах "Вишеградської четвірки", де Польща з 1 липня починає головувати.

Нагадаємо, Україна порушила питання про вступ до складу "четвірки" в грудні 2014 року, коли в Україні з візитом перебували голови МЗС держав "Вишеградської групи" - міністр закордонних справ і європейської інтеграції Словаччини Мирослав Лайчак, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек і парламентський державний секретар Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Ласло Сабо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram