ГоловнаПолітика

Парубій не бачить перспектив для ухвалення закону про вибори на Донбасі

"Звичайно, він може з'явитися у Верховній Раді, але я не бачу перспектив його позитивного розгляду".

Парубій не бачить перспектив для ухвалення закону про вибори на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій не бачить перспектив для ухвалення закону про вибори на Донбасі, навіть якщо його буде винесено на розгляд.

"Теоретично, він може з'явитися, особливо, якщо буде внесений президентом, який має право вносити законопроекти для невідкладного розгляду. Звичайно, він може з'явитися і у Верховній Раді, і в порядку денному сесії. Але на сьогодні я не бачу перспектив для того, щоб цей законопроект з'явився в Раді, також я не бачу перспектив його позитивного розгляду в період, коли йде загострення на сході, коли російські окупанти атакують українські позиції", - заявив Парубій у неділю на брифінгу в Трускавці, де проходить Форум місцевого розвитку.

Нагадаємо, що нардеп Роман Семенуха ("Самопоміч") заявив, що 14 липня у Верховній Раді планують ухвалити закон, за яким призначаються вибори на окупованих територіях Донбасу.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що вибори на Донбасі в 2016 році можуть відбутися лише за умови початку роботи збройної поліцейської місії ОБСЄ і виведення російських військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram