ГоловнаСуспільствоЖиття

Убивця фотографа газети "2000" отримав 13 років

Тюремний термін мине через чотири роки завдяки "закону Савченко".

Убивця фотографа газети "2000" отримав 13 років
Фото: gazeta-2000.livejournal.com/

Дарницький районний суд Києва 24 червня засудив вбивцю фотографа газети "2000" Віталія Розвадовського до 13 років позбавлення волі. Однак згідно із "законом Савченко", йому зараховано термін перебування в СІЗО рік за два, тож він може вийти на волю через 4 роки.

Про це розповів адвокат засудженого Ярослава Полушкіна, визнаного винним за ч.2 п.6 ст.115 (вбивство) Кримінального кодексу.

Проти ще трьох фігурантів суд закрив справу, визнавши їх винуватими за ст.125 Кримінального кодексу (легке тілесне ушкодження), строки притягнення до кримінальної відповідальності за якою давно минули.

Нагадаємо, Розвадовського вбили пізно ввечері 28 листопада 2011 року біля під'їзду будинку на Харківському шосе, 168г у Києві. Наступного дня було затримано знайомого фотографа Ярослава Полушкіна, який пізніше визнав свою провину.

Усього у справі фігурували 4 обвинувачених: головний обвинувачений, посередник-співучасник і два виконавці-співучасники.

Досудовим слідством встановлено, що головний фігурант, задумавши пограбувати фотокореспондента, за допомогою посередника підшукав двох неповнолітніх хлопців, які мали допомогти йому в здійсненні плану. У день вбивства він заманив Розвадовського на 11 поверх будинку на Харківському шосе під приводом продажу мобільних телефонів за заниженою ціною.

Там на нього напали двоє неповнолітніх хлопців, однак Розвадовський чинив опір і почав утікати сходами вниз. Полушкін погнався за Розвадовським і завдав йому близько 20 ударів ножем, від яких журналіст згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram