ГоловнаСуспільствоЖиття

Андріївський узвіз із суботи став пішохідним

Рух транспорту обмежено боллардами.

Андріївський узвіз із суботи став пішохідним
Фото: http://autos.ua/

Із суботи, 25 червня, одна з головних туристичних вулиць Києва Андріївський узвіз стає пішохідною.

Як повідомляється на сайті КМДА, з 8:00 починають працювати болларди - вертикально висуваються стовпчики для обмеження проїзду, які були встановлені в минулому році. Прийняти їх у комунальну власність міста і визначити підприємство, яке займеться їх обслуговуванням, вдалося лише в травні 2016 року.

Їздити на автомобілі по Андріївському узвозі зможуть тільки ті, що проживають на цій вулиці, а також підприємці, що працюють на узвозі. Їм видали ключі від системи обмеження руху. Пересуватися по Андріївському узвозі також дозволять спецтранспорту: поліції, швидкій, пожежній, сміттєвозам і дорожникам.

Нагадаємо, Віталій Кличко пообіцяв зробити Андріївський пішохідним ще в серпні 2014-го. Після цього він розпорядився розробити план пішохідного Андріївського, згідно з яким буде систематизована торгівля і повністю перекрито автомобільний рух. За участю компанії "ЕСТА Холдинг" в травні 2015-го на вулиці з'явилися болларди.

Як повідомлялося раніше, компанія "ЕСТА Холдинг", що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова, почала займатися реконструкцією Андріївського узвозу після скандалу зі знесенням історичних будівель. Тоді в компанії змінився гендиректор, і він заявив в інтерв'ю Forbes, що вважає за необхідне затерти провину будівельної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram