ГоловнаСвіт

У Тель-Авіві провели український «Етнохутір»

Український фестиваль у Тель-Авіві переріс в українсько-єврейсько-литовсько-грузинське свято дружби.

Понад 1000 ізраїльтян прийшли напередодні, 24 червня, в Тель-Авіві на український фестиваль «Етнохутір».

Цього року український фестиваль відвідало навіть удвічі більше гостей, ніж 2015 року; при цьому зросла частка молоді з-поміж корінних ізраїльтян. На святі були представлені національні кухні України, Ізраїлю, Грузії. Величезний успіх мали традиційні страви, благодійний ярмарок-продаж сувенірів і виробів ручної роботи, в тому числі дизайнерське вбрання в стилі етно.

На сцені фестивалю «смалили» ізраїльський клейзмер-гурт «Gefilte Drive» і популярний гурт «Сен-Тропе» з України. Свято буквально підірвали неповторні гарячі танці грузинського балету «Сухішвілі» під керівництвом Тамаза Ціціашвілі. Литовський колектив народних танців «Вія» познайомив гостей з фольклором Литви.

Гостями фестивалю стали посли України та Литви в Ізраїлі Геннадій Надоленко і Едмінас Багдонас з дружинами. Голова організації Israeli Friends of Ukraine Анна Жарова була нагороджена подякою посольства України. Фактично український фестиваль у Тель-Авіві переріс в українсько-єврейсько-литовсько-грузинське свято дружби.

На фестивалі «Етнохутір» також пройшла виставка-продаж картин і керамічних виробів, створених руками українських бійців АТО під час психологічної реабілітації в рамках проекту «Зігрій душу», який був заснований Ковельським центром допомоги під керівництвом Ганни Лисакової. Неабиякий інтерес ізраїльтян викликали 50 картин, створених українськими вояками, які замінили автомат на пензель і фарби.

Усі зібрані на фестивалі кошти перекажуть на допомогу українським дітям, які перебувають на лікуванні в Ізраїлі, а також у дитячі будинки в Україні. Фестиваль уже другий рік поспіль проводить громадська організація Israeli Friends of Ukraine за підтримки канадської ініціативи Ukrainian Jewish Encounter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram