ГоловнаПолітика

НАБУ не бореться з корупцією, а карає за неї, - Ігор Луценко

Нардеп сумнівається в ефективності Агентства.

НАБУ не бореться з корупцією, а карає за неї, - Ігор Луценко
Фото: Макс Требухов

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко висловив сумнів в ефективності Національного антикорупційного бюро України, повідомляють українські ЗМІ.

На його думку, "це не орган боротьби з корупцією", оскільки Бюро не бореться з корупцією, а карає за неї.

"Не завжди корупцію можна зупинити кримінальним провадженням. По суті, НАБУ - це ті самі прокурори: називаються інакше, а поводяться по-старому. Як можна терпіти, що за такі великі гроші нічого не відбувається?" - зазначив він.

Коментуючи свою заяву в Генпрокуратуру про злочин керівника НАБУ Артема Ситника, Луценко наголосив на необхідності виконання статті 214 Кримінально-процесуального кодексу ("Початок досудового розслідування").

Повідомляють також, що нардеп раніше звернувся зі скаргою в Печерський суд на бездіяльність генпрокурора Юрія Луценка, який заборонив своїм підлеглим вносити в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань заяву Луценка про злочин, вчинений Ситником. Йдеться про те, що в Раду громадського контролю при НАБУ введено сумнівних активістів - приватного підприємця Дмитра Шерембея, який тричі сидів за квартирні крадіжки, а Віталій Шабунін подав недостовірну декларацію про доходи, приховавши наявність земельної ділянки. Тому народні депутати Володимир Парасюк і Ігор Луценко звернулися до Ситника з вимогою очистити Раду громадського контролю при НАБУ від людей, які подали про себе недостовірну інформацію. Однак їхні вимоги проігнорували.

Коментуючи провадження НАБУ на нардепа Олександра Онищенка, Ігор Луценко спрогнозував "ще багато піар-баталій в ній, оскільки "НАБУ діє абсолютно піарно в цій справі зі самого початку". Він зазначив, що подання генпрокурору пропозиції про арешт нардепа Онищенка анонсували в ЗМІ.

"Його (Онищенка) вирішили вичавити з країни. І показати це як успіх слідства. Зате його партнери по бізнесу, зокрема Ігор Кононенко (народний депутат від Блоку Петра Порошенка, - ред.), візьмуть на себе координацію фінансових потоків. НАБУ скаже: депутатська недоторканність, ми зробили, що могли", - пояснює нардеп.

"Але проблема не тільки в Онищенку. Де подання на інших корупціонерів у парламенті - Юрія Бойка, Євгена Бакуліна? Чи не 70% Опозиційного блоку можна садити", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram