ГоловнаПолітика

Без Британії зберігати санкції проти Росії буде складніше, - нардеп

Лондон є одним з головних "друзів України" в Європі.

Без Британії зберігати санкції проти Росії буде складніше, - нардеп
Алексей Рябчин
Фото: Сергей Нужненко

Після виходу Великобританії з Європейського Союзу зберігати санкції, накладені ним на Росію, буде складніше.

Про це на круглому столі "Референдум з приводу Brexit: передумови, результати і наслідки" в Інституті Горшеніна сказав Олексій Рябчин, народний депутат України, співголова групи з міжпарламентських зв'язків зі Сполученим Королівством Великої Британії.

"Дипломатично у Європі Великобританія була одним із найсильніших "друзів України" в плані збереження санкцій, у плані їхнього впливу на інші держави. Тому тут наш голос, на жаль, ослабне", - вважає Рябчин.

При цьому він підкреслив, що Великобританія поки що не вийшла з Євросоюзу, тому ослаблення позиції України не відбудеться одномоментно. Водночас Рябчин підкреслив, що саме через це не вдасться відразу залучити Великобританію до мінських переговорів як окрему від ЄС державу.

"На жаль, Британія не є стороною мінського процесу. Наскільки ми зможемо в результаті цього Брекзиту залучити Великобританію до цих домовленостей, і чи буде це Мінськ-3, Брюссель-4, Гаага-5, я не можу зараз прогнозувати", - сказав він.

Нагадаємо, проти Росії запроваджено три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжено до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 січня 2017 року. Термін дії санкції проти Криму минає 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram