ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник полігону "Широкий Лан" отримав 3 доби гауптвахти за махінації з держзакупівлями

Військового визнано винуватим у перевищенні повноважень і недбалому ставленні до служби.

Начальник полігону "Широкий Лан" отримав 3 доби гауптвахти за махінації з держзакупівлями
Фото: Александр Рудоманов

Начальника військового полігону "Широкий Лан" у Миколаївській області визнано винуватим у порушеннях під час проведення закупівель і засуджено до трьох діб гауптвахти.

Про це повідомляють на сайті Військової прокуратури Південного регіону.

"Суд визнав командира військової частини В3416 полковника М. винним у порушеннях при проведенні держзакупівель і обрав стягнення у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті на три доби", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в березні 2016 року військовослужбовець уклав з одним з підприємств Миколаєва чотири договори на закупівлю кабельної продукції на загальну суму понад 600 тис. грн, поділивши при цьому предмет закупівлі на частини, щоб уникнути відкритих торгів, передбачених законом про держзакупівлі.

Крім того, перебуваючи у відпустці, полковник, перевищуючи надані йому повноваження, уклав з одним з підприємств Миколаєва три договори на придбання будівельних матеріалів і товарів для господарської діяльності.

Полковника визнали винним за ст.172-14. КУпАП (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) та ст. 172-15. (недбале ставлення до військової служби).

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак призначив перевірку на полігоні "Широкий Лан", під час якої було виявлено низку порушень і призначено розслідування. Його проводитиме Військова служба правопорядку ЗСУ. Після закінчення розслідування матеріали передадуть у Генеральну прокуратуру для притягнення до відповідальності винуватих осіб.

21 червня командира військової частини полігону відсторонили від обов'язків на час розслідування.

Раніше Полторак

звільнив полковника через зрив ремонту їдальні на полігоні "Широкий Лан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram