ГоловнаПолітика

Наливайченко назвав розслідування офшорів головною вимогою нацбезпеки

Гроші треба не тільки розшукати, але і повернути країні.

Наливайченко назвав розслідування офшорів головною вимогою нацбезпеки
Фото: Макс Требухов

Екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав розслідування офшорів головною вимогою з точки зору нацбезпеки, адже через такі схеми виводили гроші, які мали бути направлені на оборонну промисловість.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Я більш ніж рік у суді домагався, щоб було зареєстровано кримінальне провадження і почалося розслідування офшорної корупції на самій верхівці української влади. У документах про офшори є платіжки - щоразу від 200 до 300 тисяч доларів одноразово, які мало не щодня перераховують депутати від БПП, нинішня правляча коаліція, яка так зухвало в клановій змові тисне на суди, на бізнес", - сказав Наливайченко.

Він сказав, що офшори політиків треба чітко відрізняти від бізнесу. Бізнес - це окрема справа, яка стосується податкової та інших органів. А ось коли політики мають офшори - це суцільна змова.

"Взяти, наприклад, офшори Кононенка та інших депутатів. До цього часу вони не можуть пояснити, чому їх використовують. Але головне - хто дав дозвіл порушувати закон і користуватися на держслужбі офшорними компаніями, не повідомляючи про це податкові органи нашої країни або інших країн?" - додав екс-голова СБУ.

"Або ми викриваємо офшорну корупцію, або вона буде бити по державі. Про цю корупції зараз уже волає весь світ, і там розслідування почалися. А в нас до цього часу влада сумнівалася, була відсутня воля викрити політичне мародерство", - сказав Наливайченко.

За його словами, міжнародне співтовариство заявляє, що до кінця буде підтримувати процес розслідування офшорів і кінцевих бенефіціарів, ким би вони не були. Головна вимога - ці гроші треба не тільки розшукати, але і повернути країні.

Раніше повідомляли, що Печерський районний суд зобов'язав Генеральну прокуратуру зареєструвати заяву колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка від 16 травня 2016 року про ймовірну причетність Ігоря Кононенка до відмивання грошей через офшори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram