ГоловнаПолітика

Поклонська вирішила ігнорувати виклик слідчого ГПУ

На 29 червня, коли Київ зажадав з'явитися для дачі показів, у неї заплановано важливі наради.

Поклонська вирішила ігнорувати виклик слідчого ГПУ

Голова прокуратури окупаційної адміністрації Криму Наталія Поклонська готова дати свідчення співробітникам Генеральної прокуратури України в своєму кабінеті в Сімферополі.

Про це в четвер, 23 червня, вона заявила в інтерв'ю російському виданню Lenta.ru.

"Якщо їм не терпиться отримати якісь відповіді на певні питання, то я їх запрошую до прокуратури Республіки Крим. Мій робочий кабінет розташований на третьому поверсі. З 8-ї ранку до 10-ї вечора я перебуваю на робочому місці. Нехай приїжджають, і я відповім на всі їхні запитання", - сказала Поклонська.

Прокурор анексованого РФ півострова також зазначила, що заяви ГПУ порушують її права і українське законодавство, а також не відповідають дійсності.

"Я жодного разу ні за місцем роботи, ні за місцем проживання не отримувала ніяких офіційних повісток. Тому я вважаю, що це все фікція", - зауважила Поклонська.

Вона також зазначила, що на 29 червня, коли Київ зажадав з'явитися для дачі показів, у неї заплановано кілька важливих нарад, які не можуть бути скасовані.

Генеральна прокуратура в четвер, 23 червня, опублікувала вже треті повістки для підозрюваних у кримінальній справі №12014010790000081 про анексію Криму Російською Федерацією. Виклик на допит відбувся публічно - через газету "Урядовий кур'єр".

Призначеному Росією прокурору анексованого Криму Наталії Поклонській, голові російського уряду Криму Сергієві Аксьонову й іншим представникам фактичної влади півострова пропонують з'явитися до старшого слідчого в управління Генеральної прокуратури України для допиту у кримінальному провадженні, що стосується дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Поклонській і Аксьонову також інкримінують "тероризм, захоплення державної установи; захоплення державних або громадських будівель чи споруд, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram