ГоловнаСуспільствоПодії

На начальника луцьких патрульних напали з ножем

По нападнику відкрили вогонь

На начальника луцьких патрульних напали з ножем
Александр Вовченко
Фото: http://www.kolona.net

У Луцьку затримали чоловіка, який напав на керівника місцевої патрульної поліції Олександра Вовченка.

Близько першої години ночі Вовченко зі своїм заступником Дмитром Хмаруком у службовому авто об'їжджали місто, контролюючи патрульних.

Увагу працівників патрульної поліції привернув натовп біля готелю на Набережній вулиці. Це були діти, які в супроводі дорослих зібралися біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Упевнившись, що все гаразд, начальник із заступником повернулися до своєї машини.

"Раптом двері службового авто відкрив чоловік з бійцівською собакою, схожою на вівчарку, і скомандував начальнику управління вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ніж і кинувся на нього. Тієї ж хвилини його заступник Дмитро вибіг з авто і попередив, що буде стріляти, якщо нападник не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелося двічі вистрілити в громадянина, перш ніж той кинувся втікати. За кілька метрів Олександр наздогнав і затримав втікача", - повідомляє прес-служба патрульної поліції.

На місце події викликали підкріплення і швидку. За попередніми даними, нападник отримав легке ушкодження шиї, його ушпиталили. Лікарі запевнили, що загрози його життю немає. Неподалік від місця події знайшли ніж.

"За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка. Вибухотехніки оглянули транспортний засіб. На щастя, жодної загрози не виявили", - додали в поліції.

Зараз на місці працюють слідчі і співробітники відділу внутрішньої безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram