ГоловнаПолітика

Наливайченко домігся в суді розслідування щодо офшорів представників влади

Київський суд зобов'язав ГПУ прийняти заяву Наливайченка

Наливайченко домігся в суді розслідування щодо офшорів представників влади
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд зобов'язав Генеральну прокуратуру зареєструвати заяву колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка від 16 травня 2016 року про можливу причетність Ігоря Кононенко до відмивання грошей через офшори.

Про це Наливайченко повідомив у своєму фейсбуці.

"Не дивлячись на бездіяльність і зволікання української Феміди, нам із командою вдалося домогтися рішення суду, який зобов'язав Генеральну прокуратуру почати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, в тому числі використання ними для цього офшорів. Майже рік ГПУ уникала законних дій з перевірки наданих їй фактів, не вносячи дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тепер, згідно з ухваленим судом рішенням, яке пропонується вашій увазі, ГПУ зобов'язана зареєструвати мою заяву і внести в ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення", - написав Наливайченко.

Заява колишнього глави СБУ пов'язана з діяльністю офшорної компанії Intraco Management Ltd з Британських Віргінських островів і пов'язаних з нею кіпрських компаній Kitromi Limited i Vincenz Limited.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ публікувалася інформація, що Intraco оплачувала відпочинок і навчання закордоном доньки нардепа від БПП Ігоря Кононенка, а також перельоти чартерами Петра Порошенка, вже коли той став президентом. Крім того, є дані про те, що фірма купувала пальне восени 2014 року у дочірньої компанії російського "Газпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram