ГоловнаПолітика

Порошенко передумав зустрічатися з Нуланд

Американський дипломат взялася узгодити послідовність мирного врегулювання на Донбасі

Порошенко передумав зустрічатися з Нуланд
Виктория Нуланд
Фото: EPA/UPG

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд під час візиту до Києва 22 червня не буде зустрічатися з президентом України Петром Порошенком, хоча раніше така зустріч планувалася, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За інформацією агентства, Нуланд зустрінеться з представниками Адміністрації президента, ймовірно, із заступником голови АП Костянтином Єлісєєвим, який курує міжнародну політику.

Прес-служба апарату Верховної Ради повідомила, що Нуланд проведе зустріч зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. За інформацією "Інтерфакс-Україна", переговори помічника держсекретаря США з фракціями українського парламенту не плануються.

Також агентство не має даних про зустрічі Нуланд з представниками Кабміну.

У рамках візиту американський дипломат не спілкуватиметься з українською пресою, хоча за підсумками поїздки, можливо, буде поширено її заяву.

Нагадаємо, напередодні Держдепартамент США повідомив, що Нуланд прямує до Києва і Москви, де обговорить реалізацію Мінських угод. Спочатку Нуланд відвідає Київ, де зустрінеться з українськими офіційними особами для обговорення двосторонніх і регіональних питань, серед яких пріоритети реформ та імплементація Мінських угод, а потім вирушить до Москви. Там вона зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. За даними "Інтерфаксу", сторони обговорюватимуть послідовність процесів мирного врегулювання на сході України. Якщо календарний план вдасться узгодити, його винесуть на обговорення лідерів "Нормандського формату". Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції заплановано на 8-9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram