ГоловнаПолітика

Будинок авіаконструктора Сікорського у Києві повернули у держвласність

За 15 років оренди з дому так і не зробили музей

Будинок авіаконструктора Сікорського у Києві повернули у держвласність
Фото: Facebook

Київський апеляційний господарський суд повернув у державну власність будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського в Києві.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

Будинок на вулиці Ярославів Вал, 15-Б в Києві у 2000 році передали в оренду Міжнародному благодійному фонду "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського". Метою укладення зазначеної угоди було розміщення у згаданому будинку музею і забезпечення його функціонування.

Протягом 15 років орендарем не було проведено жодних будівельних робіт, орендоване майно містилося з порушенням санітарних норм і правил пожежної безпеки, що призвело до аварійного стану будівлі.

У зв'язку з цим військова прокуратура Київського гарнізону ініціювала розірвання угоди оренди в судовому порядку.

21 червня після перегляду в апеляційному порядку, набуло законної чинності рішення Господарського суду Києва від 11 грудня 2015 року, яким задоволено позовні вимоги військової прокуратури і розірвано угоду оренди вказаного нежитлового приміщення.

"Таким чином, вжито вичерпних заходів щодо витребування з незаконного володіння зазначеної будівлі; незважаючи на незадовільний стан, вона має велику історичну цінність для держави", - підкреслюється в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, у квітні 2015 року суд повернув у держвласність дві резиденції Віктора Януковича у Сухолуччі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram