ГоловнаСуспільствоЖиття

"Влада" Криму закликала жителів запасатися дровами

Місцевій владі доручено закупити дрова для опалювання якомога швидше.

"Влада" Криму закликала жителів запасатися дровами
Фото: Катя Куницкая

Підконтрольна Росії влада анексованого Криму закликає жителів півострова вже запасатися дровами для опалення, не чекаючи на ажіотажний попит. Про це заявив заступник "голови" півострова Микола Янакі, повідомляє Крим.Реалії.

"Уряд республіки закликав жителів Криму почати закуповувати дрова паливні в найкоротші терміни і не очікувати ажіотажного попиту", - зазначив він під час "прямої лінії" в редакції газети "Кримська правда".

За словами Янакі, цього року доручено місцевій владі закупити дрова для опалення якомога швидше.

"Я дав доручення муніципалітетам до 1 липня надати інформацію про школи, дитячі садки, про ФАПи та лікарні, які опалюються дровами, щоб вони вже зараз почали закупівлю твердого палива", - сказав заступник "голови" півострова.

В анексованому Росією Криму взимку 2015 року дрова перейшли в категорію дефіцитних товарів. Черга на їх придбання була розписана до 2017 року. Російська влада півострова закликала місцевих жителів обмежити купівлю дров або використовувати вугілля.

Нагадаємо, в результаті підриву чотирьох ліній електропередачі на півдні України 22 листопада 2015 року Крим виявився повністю знеструмлений. Влада ввела режим НС, графіки аварійних відключень електрики. З метою економії електроенергії зупинили будівництва і заводи.

Як повідомляли, Європейський Союз 17 червня продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Криму Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram