ГоловнаЕкономікаФінанси

Гройсман заявив, що Україна отримає від МВФ цього року тільки $1,7 млрд

На початку року Мінфін розраховував на $5,8 млрд

Гройсман заявив, що Україна отримає від МВФ цього року тільки $1,7 млрд
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна отримає від Міжнародного валютного фонду цього року тільки 1,7 млрд доларів.

"Щодо траншу, то він для України у 2016 році має становити 1,7 млрд доларів", - сказав він у вівторок на прес-конференції за підсумками візиту в США. Ще в середині травня заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб сказав, що Україна розраховує на три транші протягом року. "Рішення про наступний транш ухвалюватиметься в липні. По ідеї, десь у вересні буде перегляд за липневими показниками. А рішення про кінець вересня має ухвалюватися десь у грудні", - розповідав він журналістам.

На початку року міністр фінансів Наталія Яресько казала, що МВФ може надати Україні до $5,8 млрд.

Нагадаємо, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

З 10 по 18 травня в Україні працювала місія МВФ, підсумком візиту стала домовленість про другий перегляд кредитної програми, який має завершитися виділенням грошей у липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram