ГоловнаПолітика

Адвокати Савченко взялися за справу заступника голови Меджлісу Умерова

Ільмі Умерова звинувачують у закликах до порушення "територіальної цілісності Росії"

Адвокати Савченко взялися за справу заступника голови Меджлісу Умерова
Ильми Умеров
Фото: investigator.org.ua

Адвокати депутата Верховної Ради Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов зголосилися на захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого звинувачують у закликах до порушення "територіальної цілісності Росії".

Про це Фейгін повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Від сьогодні я прийняв захист Ільмі Умерова, в минулому голови Бахчисарайської районної державної адміністрації та заступника голови ВР Криму. Справу веде ФСБ і його звинувачують за ч.2 ст.280.1 КК (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ). Ми вступаємо у справу разом з Миколою Полозовим (веде захист Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва) та колегами в Криму. Скоро я туди поїду, але нам потрібна допомога. Велика допомога", - написав Фейгін.

Про те, яка саме потрібна допомога, він наразі не повідомив.

Нагадаємо, Умерова затримали в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою в нібито участь в організації "Хізб ут-Тахрір".

Справу проти Умерова засновано на відеозапису його виступу в Києві, де він 19 березня 2016 року ще раз заявив, що Росія мусить піти з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram