ГоловнаКультура

Російський художник Павленський виступить у Києві з промовою

У суботу Павленський узяв інтерв'ю в Надії Савченко.

Російський художник Павленський виступить у Києві з промовою
Фото: tvrain.ru

У неділю, 19 червня, в київському Центрі візуальної культури відбудеться зустріч із російським художником-акціоністом Петром Павленським, яка стане його першим виступом після виходу на свободу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Павленський виступить із промовою під назвою "Потреби". Модеруватиме зустріч журналістка Hromadske TV Наталя Гуменюк.

У суботу художник узяв інтерв'ю в депутата Верховної Ради Надії Савченко, після чого вони разом відвідали фотовиставку Антона Наумлюка "Суд абсурду", на якій були представлені фото з процесів над українськими політичними в'язнями в Росії.

Фото: Vira Savchenko / Facebook

Павленський уже не вперше приїжджає в Україну. У грудні 2014 року в Центрі візуальної культури він прочитав лекцію "Бюрократичні судоми: про нову економіку політичного мистецтва".

Нагадаємо, в ніч з 8 на 9 листопада 2015 року Павленський підійшов до будівлі ФСБ Росії і підпалив двері будівлі. Після цього художника затримали, а невдовзі - заарештували. Спочатку він був фігурантом справи про вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті, але пізніше його дії перекваліфікували за статтею "пошкодження об'єкта культурної спадщини".

6 червня прокуратура попросила оштрафувати Павленського на 1,5 млн рублів. Потерпіла сторона наполягала на штрафі в розмірі 481,5 тис. рублів. Саме стільки, за версією експертів, коштувала заміна спалених дверей у будівлі ФСБ.

8 червня Павленського відпустили на свободу із зали суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram