ГоловнаПолітика

Путін зажадав від України виконувати політичні пункти Мінська-2, незважаючи на обстріл

Президент РФ виступив на ПМЕФ.

Путін зажадав від України виконувати політичні пункти Мінська-2, незважаючи на обстріл
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін зажадав від України виконувати політичні пункти Мінських домовленостей, незважаючи на безперервні обстріли на Донбасі.

Про це він заявив, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ).

"Відкладати вирішення цих питань, посилаючись на акти насильства в зоні розмежування сторін конфлікту - це просто відмовка, привід, щоб нічого не робити. Адже що відбувається насправді? Обидві сторони звинувачують одна одну, що то з одного боку стріляють, то з іншого. А хто вам сказав, що стріляють люди, яких ви називаєте сепаратистами? Вони кажуть, що стріляють представники української влади, української армії. Одні постріляли, інших відповіли, от тобі і перестрілки. Під цим приводом не потрібно проводити політичні перетворення? Навпаки!" - сказав Путін.

Нагадаємо, 15 червня на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Україна закликала розслідувати всі випадки обстрілів на Донбасі.

Українська сторона наполягає, що політичний процес може початися тільки після повного забезпечення безпеки, режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram