ГоловнаПолітика

Луценко анонсував нові кримінальні справи проти нардепів

Кілька народних депутатів можуть отримати статус підозрюваних

Луценко анонсував нові кримінальні справи проти нардепів
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував нові кримінальні справи проти депутатів Верховної Ради.

"Так, на жаль, наявна в мене інформація свідчить про те, що кілька народних депутатів можуть отримати статус підозрюваних. Частина з них уже викликається в Генпрокуратуру, частина вже ходить і дає свідчення", - сказав він у п'ятницю на брифінгу в Одесі.

При цьому він підкреслив, що йдеться про нові подання, які тільки належить підготувати.

"На момент, коли я прийшов на посаду, ні в моєму столі, ні у моєму сейфі, всупереч заявам деяких депутатів, жодного подання ні на одного депутата не було. Навіть більше, під час докладного опитування заступників я не з'ясував, у кого воно хоч раз було", - сказав Луценко.

Нагадаємо, що зараз існують кримінальні провадження проти Ігоря Мосійчука (неодноразове отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах з використанням службового становища, поєднане з вимаганням; хуліганство; погроза вбивством; втручання в діяльність судових органів; погрози на адресу судді), Сергія Клюєва (відмивання злочинних доходів; заборонені види господарської діяльності; підробка документів; отримання хабара; дача хабара), Олександра Онищенка (розкрадання в особливо великих розмірах).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram