ГоловнаПолітика

Клімкін пообіцяв пояснити Пан Гі Муну відмінності між війною в Україні та Сирії

Голову МЗС обурила заява генсека ООН.

Клімкін пообіцяв пояснити Пан Гі Муну відмінності між війною в Україні та Сирії
Фото: un.org

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв пояснити Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну відмінності між російською агресією в Україні і конфліктом у Сирії.

Так він прокоментував скандальну промову Пан Гі Муна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

"Я буду говорити з Пан Гі Муном, коли буде наступна зустріч. Спроба, навіть неочевидна, поставити в одну лаву російську агресію в Україні і конфлікт у Сирії не є адекватною реакцією на реалії сьогодення. Розмовляючи з ним, я чітко скажу, що логіка надій на РФ, яка є агресором в Україні, і логіка надій на РФ у вирішенні глобальних конфліктів не повинні перетинатися. Це буде основою моєї політичної позиції", - цитує заяву Клімкіна 112 канал.

Нагадаємо, що вчорашній виступ генсека ООН на Петербурзькому міжнародному економічному форумі спровокував дипломатичний скандал. У ньому були такі слова: "Росія як постійний член Ради Безпеки ООН відіграє важливу роль в її роботі й у врегулюванні міжнародних питань - від закінчення конфліктів в Україні та Сирії до забезпечення прав людини і контролю за поширенням зброї масового знищення".

Постпред України при ООН Володимир Єльченко заявив, що ця заява розгнівала його. "Я не розумію, як голова ООН може говорити такі речі, вихваляти роль Російської Федерації у врегулюванні конфлікту в Україні, якщо РФ є основним гравцем в агресії проти України і підтримці цього конфлікту", - сказав він.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко і собі заявила, що Пан Гі Мун втратив моральне право говорити про конструктивну роль Росії, "коли поїхав на парад у Москву і зі щасливою посмішкою дивився на сучасну російську зброю і війська, які, ймовірно, перед тим захоплювали Крим і Донбас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram