ГоловнаПолітика

Спецпризначенці НАБУ захистили детективів під час обшуку в "цукровій справі"

18 бійців захистили детективів від невідомих у камуфляжі.

Спецпризначенці НАБУ захистили детективів під час обшуку в "цукровій справі"

Детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку в юрфірмі "Студія права" зберегли неушкодженими і вилучили цінні речові докази в "цукровій справі". Цього вдалося досягти завдяки залученню спецпризначенців бюро.

"Вилучення речових доказів і вихід детективів із приміщення відбувалися під прикриттям 18 бійців Управління спеціальних операцій", - сказано в повідомленні НАБУ.

Бюро нагадує, що близько 22:00 16 червня до входу в офіс юрфірми "Студія права" в Києві прибули невідомі в камуфляжі. Вони заблокували детективів усередині і погрожували силовим захопленням приміщення. Чи затримано когось із цих людей, не повідомляють.

Обшук у приміщенні юрфірми почався вранці 16 червня і завершився 17 червня близько 4-ї ранку.

Слідчі дії проходили в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" в Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн (ч.2 ст.364 КК України).

Колесника затримали 18 травня. 20 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 5,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram