ГоловнаКультура

У Києві вперше проводять тиждень мистецтва

Заходи будуть проводити на 15 арт-майданчиках до вівторка

У Києві вперше проводять тиждень мистецтва

З 15 червня у Києві проходить тиждень мистецтва Kyiv Art Week. До 20 червня на 15 майданчиках відбудуться різноманітні музейні та галерейні проекти, галерейний форум і конференція за участю міжнародних експертів.

Головною точкою Kyiv Art Week є міжнародний галерейний форум, який розташувався на трьох поверхах арт-холу D12 (Десятинна вулиця, 12). Тут представлено проекти від 20 галерей з різних країн світу, а також є виставка приватних зібрань українських колекціонерів, в тому числі колекції Ігоря Воронова, №1 у топ-30 українських колекціонерів за версією Forbes.

Київський національний музей російського мистецтва (Терещенківська, 9) в рамках Kyiv Art Week представляє виставку музею "Сади Срібного століття", присвячену Михайлу Врубелю, і приватну колекцію Давида Сігалова, яку відомий доктор-педіатр збирав понад 50 років і заповідав музею.

У Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків (Терещенківська, 15) проходить виставковий і освітній проект Art&Science, де представлено 18 робіт, які раніше ніколи не експонувалися.

У червоному корпусі Національного університету ім. Т.Шевченка 16 червня пройде міжнародна конференція "Нова культурна стратегія". У Музеї історії Києва (Богдана Хмельницького, 7) відвідувачі зможуть побачити кураторський проект Андрія Сігунцова "Мене тут немає", присвячений молодому андерграундному мистецтву, а також спецпроект ірландського художника Роберта О'Коннера Numbers from the Village.

Крім того, в рамках першого київського Тижня мистецтв провідні галереї міста представляють спеціальні виставкові проекти: Shcherbenko Art Centre (персональний проект Ярослава Присяжнюка "Краєвид: ілюзії"), Karas Gallery (проект Миколи Лукіна "Спальний район"), 32 Vozdvizhenka Arts House (персональний проект Сергія Браткова "Саша"), Bereznitsky Aesthetics (персональний проект Юрія Сівіріна "Казки на ніч"), Stedley Art Foundation (проект Наталії Лісової і Олександра Животкова "Символи і знаки"), Галерея "Дукат" (персональний проект Павла Макова "Стан речей") та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram