ГоловнаКультура

LB.ua вітає Романа Кофмана з 80-річчям

15 червня видатний український диригент відсвяткував ювілей

LB.ua вітає Романа Кофмана з 80-річчям
Фото: www.philarmonia.com.ua

Редакція LB.ua вітає з 80-річчям Романа Ісаковича Кофмана - українського диригента і культуртрегера, чиї досягнення в розвитку і популяризації класичної музики важко переоцінити.

Роман Кофман широко відомий не тільки у нашій країні, а й далеко поза її межами. Так, у 2003-2008 працював у Німеччині як генеральмузикдиректор Бонна, очолюючи Бетховенський оркестр і Боннську оперу. Про цей власний досвід написав книгу «Пасторальна симфонія або як я жив за німців». Крім того, з-під його пера вийшли книги - «Обличчя землі», «Книга небуття», «Так буде завжди», «Хвала роботодавцям» та інші. «Література приносить мені більше задоволення, ніж те, чим я займаюся в музиці», - зізнався Кофман в одному з інтерв'ю LB.ua, уточнивши однак: «Якби ця різниця була трагічною, я б музику кинув».

У 2011-му році він був засновником і головним організатором фестивалю «Тиждень класики з Романом Кофманом». Зараз є головним диригентом Симфонічного оркестру Національної філармонії України, продовжує активну концертну діяльність.

Романе Ісаковичу, ми бажаємо вам довгих років життя, натхнення для творчості і вірних послідовників! Спасибі вам за те, що ви є, і за те, що ви робите!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram