ГоловнаПолітика

Рада дозволить арешт депутата Онищенка щонайшвидше в липні

Розгляд у комітеті може затягнутися

Рада дозволить арешт депутата Онищенка щонайшвидше в липні
Александр Онищенко
Фото: www.artukraine.com.ua

Верховна Рада розгляне подання Генпрокуратури про надання згоди на арешт народного депутата Олександра Онищенка щонайшвидше в липні, заявив перший заступник голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник.

За регламентом, цей комітет мусить розглянути подання ГПУ перед винесенням на голосування у сесійний зал.

Як розповів Пинзеник журналістам, подання поки що не надійшло в комітет, а коли надійде, то знадобиться до п'яти днів на те, щоб Онищенко подав письмові пояснення.

Коли ці пояснення надійдуть, комітет запланує розгляд подання.

"Запросимо генерального прокурора, процесуального керівника, самого народного депутата і будемо планувати розгляд", - сказав Пинзеник.

На розгляд подання відводиться до 20 днів.

Згідно з календарним планом, після поточного пленарного тижня депутати наступного разу зберуться в сесійній залі 5 липня.

Нагадаємо, у четвер генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка ("Воля народу").

Онищенку інкримінують заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram