ГоловнаПолітика

Кононенко назвав погрози Лещенка маячнею

Раніше Лещенко заявив про можливі санкції у Європі проти Кононенка

Кононенко назвав погрози Лещенка маячнею
Фото: Макс Требухов

Народний депутат України Ігор Кононенко вважає заяви, зроблені народним депутатом Сергієм Лещенком, на адресу можливих санкцій проти нього "поглибленням стану марення". Так він прокоментував телеканалу "112", пишуть "Українські новини".

"На жаль, стан марення Сергія поглиблюється. Міжнародні санкції - це правова норма, яка застосовується до порушників. Я нічого не порушував, на мою адресу не висунуто звинувачень у жодній країні світу. Заяви, що лунають, - банальний популізм з метою самопіару на конфлікті", - прокоментував Кононенко.

Раніше Сергій Лещенко в ефірі телеканалу "112 Україна" зробив сенсаційну заяву: "Питання міжнародних санкцій щодо нього (Кононенка) - вже не жарт, а серйозно обговорюється в європейських столицях. Я особисто це питання обговорював у Лондоні минулого тижня з представниками однієї з урядових організацій, національного урядового органу Великобританії. І така сама, як я знаю, позиція американців - ввести санкції, або арешт рахунків, або візові обмеження, або обмеження на грошові перекази".

Активність Сергія Лещенка проти себе Кононенко пояснює політичною технологією, де Лещенко напрацьовує впізнаваність на конфлікті з ним, щоб у майбутньому отримати фінансування, організувати нову партію і піти на вибори, так само як і інші учасники політичного процесу.

"З одним винятком: якщо зазвичай лякають масовими протестами, то цього разу спецслужбами Великобританії і Державним департаментом США. Як це можна коментувати? Мабуть, він має таке право, не розумію тільки, як це узгоджується зі статусом народного депутата і українським законодавством", - повідомив Кононенко.

Нагадаємо, конфлікт Лещенка і Кононенка триває вже кілька місяців. Сергій Лещенко неодноразово публічно звинувачував Ігоря Кононенка в корупції. На що Кононенко відповідав, що Лещенко піариться заради персонального політичного проекту, також висловлював стурбованість станом психічного здоров'я Лещенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram