ГоловнаСуспільствоВійна

Засновник Pizza Veterano попередив про загрозу створення ОЗУ з-поміж ветеранів АТО

Ветерани - це прошарок населення, який повинен змінювати країну, але в Україні йому цього не дозволяють.

Засновник Pizza Veterano попередив про загрозу створення ОЗУ з-поміж ветеранів АТО
Леонид Остальцев
Фото: Сергей Нужненко

Ветерани, які повертаються з АТО, повинні мати змогу реалізуватися, інакше вони можуть піти в бандформування.

Таку думку на круглому столі "Антитерористична операція. Хто сьогодні захищає Україну?" в Інституті Горшеніна висловив Леонід Остальцев, ветеран АТО, який воював у складі 30-ї окремої механізованої бригади ЗС України, а потім заснував піцерію Pizza Veterano.

"Ветерани - це той прошарок населення, який змінює згодом країну. У нашому випадку цій верстві населення не дають розправити крила, не створюють належних умов. Це дуже сумно, тому що є два варіанти розвитку подій. Перший - ми даємо ветеранам реалізуватися, створюємо можливість, щоб вони відкривали бізнес, йшли в політику, міняли державу. Або другий варіант - вони почнуть займатися х...ю цілковитою. Буде кримінал, будуть бандформування, які вже є", - сказав він.

Відсутність гідної компенсації для ветеранів уже призводить до того, що групи ветеранів об'єднуються для того, щоб "відтискати" бізнес або виступати в ролі приватної армії.

"Це не говорить про те, що хлопці погані. А що їм робити? Ось він не вміє більше нічого робити. Він приїхав з війни, вміє добре стріляти. Ось він повертається додому - що, він на заправку буде йти? Я не пішов би", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram