ГоловнаПолітика

Суддю, яка відпустила "беркутівця" Садовника, знову відсторонили від посади

Справу Світлани Волкової вже півтора року як скерували до суду.

Суддю, яка відпустила "беркутівця" Садовника, знову відсторонили від посади
Светлана Волкова

Вища кваліфікаційна комісія суддів 14 червня відсторонила двох суддів від займаної посади.

Як повідомляють на сайті ВККС, за клопотанням Генпрокуратури у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено суддю Олевського районного суду Житомирської області Віктора Волощука і суддю Печерського райсуду Києва Світлану Волкову.

Суддю Волощука підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). У вересні минулого року автомобіль, за кермом якого був Волощук, виїхав на зустрічну смугу і збив насмерть мотоцикліста.

Суддю Волкову звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу (винесення свідомо неправочинних рішень у кримінальних справах). Наприкінці вересня 2014 року Волкова звільнила з-під варти екс-командира спецроти "Беркута" Дмитра Садовника, підозрюваного в розстрілі 39 активістів Євромайдану. Той одразу ж втік. У грудні 2014 року Волкову вже усували з посади, однак після закінчення двомісячного терміну відсторонення вона повернулася на роботу.

У лютому 2015 року обвинувальний акт проти Світлани Волкової передали до суду, проте вирок у справі поки що не винесено. Про розгляд справи Волкової в суді інформації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram