ГоловнаПолітика

"Опора" склала рейтинг найефективніших депутатів

Рада побила всі рекорди попередніх років за кількістю законопроектів.

"Опора" склала рейтинг найефективніших депутатів

Громадянська мережа "Опора" підбила підсумки роботи Верховної Ради України 8-го скликання за перші півтора року роботи.

За даними організації, кількість законопроектів і проектів постанов (6755), зареєстрованих у парламенті, побила всі рекорди попередніх років. Разом з тим на пленарних засіданнях розглянули менш ніж третину (27%) від усіх документів.

За показником ефективності (кількість ініційованих законопроектів, які набули чинності) лідирують представники Радикальної партії

Олег Ляшко і Віктор Галасюк, а також голова всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.

Одночасно Продан є єдиним депутатом серед лідерів, хто не входить до керівного складу парламентських комітетів і не очолює фракцію, а також єдиною жінкою.

Нагадаємо, раніше голова Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" визнавалася найбільш ефективним депутатом серед партнерів Реанімаційного пакету реформ (РПР).

За даними "Опори", всього за перші півтора року діяльності Верховної Ради 8-го набули чинності 1333 ухвалені законодавчі акти. Це на 14% менше порівняно з кількістю законів, прийнятих за аналогічний період парламентом 7-го скликання, і на 21% менше, ніж було прийнято Радою 6-го скликання.

Президент залишається суб'єктом законотворчого процесу. 82% законодавчих ініціатив Президента (76 із 93 документів), внесених до парламенту, були підтримані депутатами і стали законами. Законотворча результативність уряду виявилася меншою - 29% проектів законодавчих актів, ініційованих Кабінетом Міністрів України (160 із 545 документів), були результативно проголосовані в парламенті і набули чинності. Тоді як серед усіх зареєстрованих протягом року депутатами законопроектів законами стали лише 18% із них (1097 з 6106).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram