ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн

Посли Південної Кореї, Малайзії, Казахстану, Аргентини та Китаю приступили до виконання обов'язків.

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки зарубіжних країн: від Республіки Корея до обов'язків приступив Лі Янг Гу, Малайзії - Датук Аяуф Бачі (Datuk Ayauf Bachi), Республіки Казахстан - Самат Ордабай, Аргентинської Республіки - Альберто Хосе Алонсо і Китайської Народної Республіки - Ду Вей.

Про це інформує прес-служба голови держави.

Під час бесіди з послом Південної Кореї Лі Ян Гу президент Петро Порошенко висловив вдячність за гуманітарну і фінансову допомогу корейської сторони Україні.

Була підтверджена зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на всіх рівнях, в тому числі в контексті святкування в 2017 році 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Під час бесіди з послом Малайзії Датуком Аяуфом Бачі президент наголосив на важливості подальшої співпраці з метою залучення до відповідальності винних у катастрофі літака Malaysia Airlines МН17 у липні 2014 року в Донецькій області.

Обговорювалися також питання, пов'язані з підготовкою візиту Порошенка в Малайзію і розширенням договірно-правової бази двосторонніх відносин.

Під час розмови з новим послом Казахстану Саматом Ордабаєвим було наголошено на важливості реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Порошенка в Казахстан, який відбувся в 2015 році.

Йшлося також про посилення економічної складової двосторонніх відносин, зокрема щодо проведення чергового засідання спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва восени.

Порошенко також запросив президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва відвідати з візитом Україну.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко звільнив посла в Словаччині Олега Гаваші на тлі скандалу з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram