ГоловнаПолітика

Порошенко закликав бути готовими піти в партизани

Україна розробляє методики гібридної оборони.

Порошенко закликав бути готовими піти в партизани
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наказав підготувати інфраструктуру і матеріально-технічну базу для того, щоб в разі потреби оперативно розгорнути партизанський рух.

Про це, як повідомляє прес-служба президента, він сказав під час науково-практичної конференції "Уроки гібридної війни: військові аспекти", яка проходить у Генеральному штабі Міністерства оборони України.

"Захист держави не тільки завдання президента і Генштабу, а й кожного громадянина України", - заявив Порошенко.

Також на випадок повномасштабного вторгнення слід відшліфувати план загальної мобілізації і функціонування держави в умовах воєнного стану, додав президент.

"Розв'язана проти нашої держави гібридна війна вимагає від нас продовжувати застосовувати асиметричне комплексне реагування на загрози. Оборона від гібридної агресії теж повинна бути гібридною", - зазначив Порошенко.

За його словами, важлива жорстка, активна оборона, яка позбавляє сенсу наступальні дії противника, активна дипломатія, спрямована на забезпечення підтримки України, продовження дії міжнародних санкцій проти агресора.

Порошенко також зажадав вивчити можливості територіальної оборони держави.

"На випадок агресії питання побудови територіальної оборони, з урахуванням досвіду останніх двох років, слід ретельно опрацювати", - зазначив він.

Президент доручив за підсумками роботи скласти проекти рішень, винести їх на засідання РНБО і передати на розгляд уряду.

Нагадаємо, у вересні 2014 року в Генштабі говорили про намір створити партизанський рух. Повідомляли, що визначено командирів партизанських загонів, які знають людей, які будуть у них у загонах. Втім, розвиток ця ініціатива не отримала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram