ГоловнаПолітика

Ляшко вимагає від Ситника звіт через відсутність гучних результатів

Нардеп засумнівався в доцільності створення НАБУ

Ляшко вимагає від Ситника звіт через відсутність гучних результатів
Фото: Макс Требухов

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник мусить відзвітувати перед Верховною Радою про результати боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади.

Таку думку висловив народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, інформує Еспресо.TV.

За його словами, в бюджеті цього року на діяльність НАБУ виділено півмільярда гривень, однак за півроку роботи немає відчутних результатів.

"Ситник весь час робить гучні заяви, але жодних досягнень немає. Де справи проти оточення Януковича, яке спокійно почувається в парламенті? Де справи про офшори вищих чиновників? Де справи проти сімейства Гонтаревих за виведення коштів зі збанкрутілого банку? Де хоча б якісь докази того, що українці, викладаючи зі своїх кишень мільярди для Ситника і Ко, не роблять цього марно?" - зазначив Ляшко.

Він підкреслив, що жодного гучної справи і з переконливими доказами українці так і не побачили.

"НАБУ не знайшло прикладів впливу Кононенка на колишнього міністра Абромавичуса. Пан Ситник не відомо за що щомісяця отримує 122 тис. грн. зарплати, тоді як вчителі і лікарі важко працюють за копійки", - зазначив лідер Радикальної партії.

За його словами, відсутність результатів голова НАБУ підміняє голосним піаром.

"Артем Ситник любить розповідати, що ГПУ нібито ставить палиці йому в колеса. Але насправді вони з Луценком діють абсолютно синхронно і захищають одних і тих самих персонажів. Для чого тоді було створювати з такими зусиллями і витратами НАБУ?" - заявив народний депутат.

За словами Ляшка, народні депутати вимагають від Ситника прийти в Раду, щоб розповісти про реальні результати роботи цього органу.

"У країні і так багато дармоїдів. НАБУ мусить довести, що викорінює корупцію, а не стає частиною сумнівних схем. За потреби РПЛ вимагатиме створення Тимчасової слідчої комісії ВР для дослідження та оприлюднення інформації про недоліки, недбалість і корупцію так званих "антикорупціонерів", - підкреслив нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram