ГоловнаПолітика

Тарута: Україна і Корея повинні стати стратегічними партнерами

"Я ставлю перед собою завдання за 2-3 роки вийти на підписання договору про стратегічне партнерство".

Тарута: Україна і Корея повинні стати стратегічними партнерами
Фото: стоп-кадр трансляции

Україна і Республіка Корея мають стати стратегічними партнерами.

Про це на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованому Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young, сказав депутат Верховної Ради Сергій Тарута.

"Особисто я і наша група ставимо перед собою завдання протягом двох-трьох років вийти на підписання договору про стратегічне партнерство. Ми - країни, які мають взаємний потенціал", - сказав він.

Тарута вважає, що Україна може брати приклад з Кореї, яка зуміла не просто відновитися після війни в 50-х роках, але й стати одним зі світових лідерів в економічному розвитку.

"Було взято курс на індустріалізацію й інновацію. Іншого шляху для всіх країн, які хочуть швидко розвиватися, немає. Те саме має бути зроблено нами", - заявив депутат.

Тарута додав, що зараз потенціал співпраці між Україною і Кореєю реалізовано тільки на 10%, і його слід лише нарощувати. "Для цього необхідно зробити два дуже важливі документи. Перший - потрібно провести цього року засідання міжурядової комісії. Це Група високого рівня, яка сформує дорожню карту на найближчі два-три роки. Також ми в кінці червня виїжджаємо депутатською групою в Корею і плануємо також підписати документ про максимальне залучення наших спільних потенціалів", - сказав Тарута.

Він додав, що Корея може бути зацікавлена в приватизації українських підприємств. Зараз через кризу вони сильно недооцінені, і правильно інвестувавши, можна потім отримати великий зиск. Також перспективним напрямком може стати співпраця в машинобудівній сфері, що дозволило б Кореї стати космічною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram