ГоловнаПолітика

Солом'янський суд Києва тимчасово переїде в будівлю Шевченківського райсуду

Осередок загоряння був на другому поверсі триповерхової будівлі.

Солом'янський суд Києва тимчасово переїде в будівлю Шевченківського райсуду
Здание Шевченковского райсуда
Фото: Виталий Головин

Солом'янський районний суд Києва, що постраждав у результаті пожежі, має намір тимчасово продовжити роботу в будівлі Шевченківського райсуду.

Про це повідомили в прес-службі Державної судової адміністрації.

Голова ДСА Зіновій Холоднюк 13 червня побував на місці пожежі, що сталася в приміщенні Солом'янського райсуду. Як встановлено, вогнище спалаху було на другому поверсі триповерхової будівлі.

"Вогонь пошкодив приміщення кримінальної канцелярії, повністю вигорів коридор, як наслідок, перший поверх був залитий водою під час гасіння пожежі, а перекриття третього поверху згоріло від високих температур, що створює реальну загрозу обвалу стелі в епіцентрі горіння і в сусідньому з канцелярією кабінеті судді", - наголошено в повідомленні.

Усі інші кабінети суддів від вогню не постраждали, але працювати в них поки що неможливо.

"Зараз ми оперативно розглядаємо варіанти розміщення суддів і серверного обладнання суду. Незважаючи на те, що Солом'янський суд розміщено у двох приміщеннях, інше - на Шутова, 1, ми знаємо, що весь склад суду розміститися в ньому не зможе", - сказав Холоднюк.

"Було прийнято рішення, що судді, які розглядають кримінальні справи, і серверне обладнання, яке забезпечувало роботу суду, будуть працювати в приміщенні Солом'янського суду за адресою: вулиця Полковника Шутова, 1. Судді, які розглядають цивільні та кримінальні справи, переїдуть у приміщення Шевченківського районного суду за адресою: вулиця Смирнова-Ласточкіна, 10-Б", - наголошено в повідомленні.

Також встановлюється розмір завданих збитків.

Нагадаємо, в ніч на понеділок в Солом'янському районному суді Києва сталася пожежа. У результаті події ніхто не постраждав - під час загоряння на місці події перебував тільки охоронець. Згоріли матеріали кримінальних проваджень та інші документи.

За даними Антикорупційного бюро, в суді було близько 150 справ, узгоджених з прокурорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram