ГоловнаКультура
Спецтема

"Шорт-лист" представляє фільм Юлії Гонтарук "Алкоголічка"

Онлайн-прем'єра короткометражки - 15 червня

Юлія Гонтарук - українська режисерка ігрового і документального кіно - героїня четвертого випуску спецпроекту LB.ua "Шорт-лист".

Її фільм "Алкоголічка", який ми викладемо в середу, 15 червня, - дебютна робота, зроблена після випуску з університету ім. Карпенко-Карого.

Сценарій до фільму написала Марися Никитюк. За словами режисера, в пошуках матеріалу для свого дебюту, вона прийшла на зустріч, присвячену альманаху "Україно, гудбай!", познайомилася зі сценаристами і почитала їхні роботи, викладені в мережу. "Алкоголічка" здалася їй саме тим сценарієм, який може лягти в основу її першого фільму.

"Алкоголічка" - це історія про маленьку дівчинку Аліну, яка мріє танцювати балет, а замість цього змушена миритися із сірою реальністю, якою її оточує тітка.

Дебют Юлії Гонтарук отримав кілька фестивальних призів - приз за кращий фільм на кінофестивалі в Єревані і приз за кращий фільм в короткометражному конкурсі на кіноогляді в Нью-Делі.

Зараз Юлія - одна з активних учасниць об'єднання кінематографістів "Вавилон'13", що виник під час Майдану. На рахунку Юлії - близько 50 фільмів "Вавилона". У березні цього року на кінофестивалі DocudaysUA пройшла прем'єра її повнометражного документального дебюту "10 секунд". Зараз Юлія знімає другий повний метр - теж документальний - "Залізна сотня".

Фрагменти фільму й інтерв'ю з режисером дивіться в тизері:

Сам фільм можна буде подивитися на LB.ua з 15 червня. Повне інтерв'ю з Юлією Гонтарук теж буде опубліковано цього дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram