ГоловнаПолітика

Кулеба: в ЄС деякі політики намагаються представити Україну як джерело міграційного ризику

За словами дипломата, питання про те, буде чи не буде в Україні безвізовий режим, в ЄС поки не ставлять і не обговорюють.

Кулеба: в ЄС деякі політики намагаються представити Україну як джерело міграційного ризику
Дмитрий Кулеба
Фото: Макс Требухов

В Євросоюзі деякі політики намагаються представити Україну як джерело міграційного ризику.

Про це посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба повідомив в ефірі hromadske.ua.

"У ЄС на засіданні одного з вищих органів проходить дискусія. Ситуація вкрай неоднозначна не тільки з точки зору інтересів України, а й з точки зору міжнародної репутації та інтересів Європейського Союзу", - сказав Кулеба.

Він запевнив, що питання про те, буде чи не буде в Україні безвізовий режим, не ставлять і не обговорюють.

"Європейський Союз дотримується взятих на себе зобов'язань, і ми не чуємо натяків на те, що ця ситуація використовується, щоб завалити безвізовий режим для України", - наголосив Кулеба.

За його словами, дійсно, є група країн, які дуже принципово наполягають, що спочатку потрібно виробити механізм призупинення безвізового режиму при зростанні міграційних ризиків.

"Вони, ці держави, вони наполягають, що їхня думка має бути врахована, і, відповідно, йде дискусія", - сказав Кулеба. На його думку, ідея введення механізму щодо припинення безвізового режиму народилася не через страх перед українським мігрантами, це викликано близькосхідної міграцією.

"Є в Європейському Союзі деякі політики, які намагаються і Україну подати як джерело міграційного ризику, але в нас є залізні аргументи, і вони дуже переконливі для того, щоб спростовувати ці спроби. І ця думка не домінує в ЄС", - додав Кулеба.

Як повідомляли напередодні, Рада ЄС не ухвалила рішення щодо безвізового режиму для Грузії, України, Косово і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram