ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Донецьку провели ходу проти поліцейської місії ОБСЄ

Багатьох учасників заходу привезли на шкільних автобусах.

В окупованому Донецьку провели ходу проти поліцейської місії ОБСЄ
Фото: 62.ua

В окупованому Донецьку самопроголошена влада "ДНР" у п'ятницю провела мітинг-ходу проти поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це інформує 62.ua.

Згідно з повідомленням, багатьох учасників заходу привезли на шкільних автобусах, колони яких вишикувалися на вул. Щорса і на Набережній.

Фото: 62.ua

Плакати, які несли привезені протестувальники, були написані англійською мовою, щоправда, з помилками. Деякі учасники ходи несли їх перевернутими.

Фото: 62.ua

Серед протестувальників була дама в футболці з написом "Дід мороз за мир і правду", повідомляє сайт міста Донецька.

Фото: 62.ua

Нагадаємо, введення поліцейської місії на Донбас - одна з головних умов проведення місцевих виборів на Донбасі. ОБСЄ готова реалізувати ідею розміщення місії, якщо всі сторони з цим погодяться.

Раніше Росія виступала категорично проти збройної місії. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав проблему безпеки надуманою і заявив, що беззбройних спостерігачів ОБСЄ буде достатньо для голосування.

Після чергових переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ згодна на розміщення збройних спостерігачів, але, як пізніше уточнили в Кремлі, лише на лінії фронту.

1 червня заступник голови АП Костянтин Єлісєєв повідомив, що за підсумками чергових "нормандських" переговорів російська сторона погодилася на розміщення озброєних спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram