ГоловнаПолітика

Керівництво Запорізької митниці пішло під суд за хабарі

Богдан Шило і Володимир Слабишев отримали 174 тисяч гривень за оформлення вантажу.

Керівництво Запорізької митниці пішло під суд за хабарі
Богдан Шило
Фото: http://zp.sfs.gov.ua

Військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо виконувача обов'язків начальника Запорізької митниці та його заступника, які вимагали та отримали 174 тисяч гривень неправомірної вигоди від директора одного з товариств.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Гроші посадовці отримали за сприяння у видачі дозвільних документів, необхідних для митного оформлення вантажу.

Під час обшуків за місцем проживання одного з митників було виявлено боєприпаси, призначені для бойової стрілецької зброї, які він незаконно зберігав. Окрім того, під час затримання чиновник митниці чинив опір і здійснив насильницькі дії стосовно одного зі співробітників правоохоронного органу.

Виконувачу обов'язків начальника митниці було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), а його спільникові за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Нагадаємо, в. о. начальника Запорізької митниці Богдана Шила і заступника начальника управління - начальника відділу митної вартості та адміністрування митних платежів управління адміністрування митних платежів Запорізької митниці Володимира Слабишева спіймали на хабарі 5 квітня.

В Єдиному реєстрі судових рішень за номером кримінального провадження 42016110350000076 доступні судові ухвали в цій справі. Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою у вигляді застави. Шило і Слабишев рішеннями суду відсторонені від посад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram