ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про скасування податку на пенсію

Рішення пов'язане з поліпшенням ситуації в економіці

Порошенко підписав закон про скасування податку на пенсію
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко в п'ятницю підписав закон про скасування податку на пенсії, ухвалений Верховною Радою 2 червня.

Як зазначає прес-служба голови держави, скасування податку пов'язане з поліпшенням ситуації в країні.

"Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зломити негативну тенденцію падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів. У першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція буде продовжена і далі, тому що ми маємо сьогодні і зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів", - сказав Порошенко.

Нинішня економічна ситуація, додав президент, дозволяє послабити податковий тягар для пенсіонерів, які одні з перших потребують захисту від держави.

Нагадаємо, Рада скасувала 15-відсотковий податок на пенсії, якщо їхній розмір не перевищує 10,74 тис. гривень. З пенсій понад цей розмір податок стягуватиметься за ставкою 18% (з суми перевищення), а не 15%, як раніше. За словами голови податкового комітету ВР Ніни Южаніної, пенсії понад 10,74 тис. гривень зараз отримують близько 450 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram