ГоловнаПолітика

Петренко зажадав ухвалити новий закон про люстрацію

Міністр юстиції підтримує жорсткіше очищення влади

Петренко зажадав ухвалити новий закон про люстрацію
Фото: comments.ua

Міністр юстиції Павло Петренко підтримав ініціативу генпрокурора Юрія Луценка ухвалити новий закон про люстрацію, якщо Конституційний Суд скасує чинний.

"У разі ухвалення такого "рішення" Конституційним Судом, звертаюся до народних депутатів з пропозицією негайно ухвалити нову редакцію цього закону. Це дасть можливість зберегти ті результати люстрації, які ми маємо на сьогодні, а також продовжити процес очищення влади в майбутньому", - написав він у фейсбуці.

За його словами, новий варіант закону про очищення влади має врахувати зміни, напрацьовані експертами і Мін'юстом для реалізації пропозицій Венеціанської комісії.

"Наступного тижня парламент мусить почати свою роботу саме з питання щодо Закону про очищення влади і не дати призупинити процес люстрації. Я звертаюся до депутатів з проханням не розглядати жодних законів, поки цього не буде зроблено. Я переконаний, що всі демократичні сили, які пройшли в парламент, повинні підтримати запропоновані зміни. Переконаний, що фракція політичної партії "Народний фронт" у Верховній Раді зробить все для того, щоб процеси люстрації було збережено", - зазначив Петренко.

Міністр вважає великим плюсом те, що його позиція збігається з позицією генерального прокурора. Він підтримує ідею, щоб деякі положення закону про люстрацію стали більш жорсткими.

Нагадаємо, за даними низки депутатів, КС збирається визнати неконституційним і скасувати закон про люстрацію. У п'ятницю суд у закритому режимі далі розглядатиме цей закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram